Skiën

Tijdens een les over de reliëfvormen kwam de vraag wat eigenlijk een zwarte piste is. "Ligt daar dan zwarte sneeuw?" Voor onze kinderen was het heel moeilijk om zich voor te stellen wat een skivakantie is, hoe skiën en snowboarden er aan toe gaan. Bij een rondvraag kwam de meester er achter dat niemand uit 5B ooit op skilatten had gestaan. Wat jammer eigenlijk.
Ook uit 5A was er geen enkele leerling die al ooit op latten had gestaan.
Tingelingeling, daar ging plots een belletje rinkelen: "Als we nu eens een dagje gingen skiën in Peer?"
Na de nodige brainstorming en de toestemming van onze directeur, begonnen we super enthousiast met de verkoop van allerhande lekkers. Mama's kwamen soep koken, er werd warme chocomelk verkocht, tot chips, popcorn en heerlijke wafels. 
Zo konden wij onze leerlingen uit het 5de leerjaar een onvergetelijke dag vol sportieve energie aanbieden, zonder dat ze er iets voor moesten betalen.
En of het de moeite was. Iedereen heeft ervan genoten. We kregen zelf de complimentjes van de ervaren skimonitoren dat onze leerlingen echt wel talent hadden en het super deden om voor een allereerste keer te skiën.
Na de busrit op school kregen we 2 uurtjes skiles, gevolgd door een uurtje snowtuben. Dat was echte fun!!!
Daarna een hapje eten en dan terug naar school, velen met de oogjes dicht in de bus. Het was vermoeiend, maar wel super leuk.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Zeeklassen dinsdag